Steinhuggeriet AS eies og drives av Nina Sandbakk Kristensen og Tommy Kristensen, og er en andre generasjons familiebedrift. Steinhuggeriet AS ble stiftet i 2006 av Nina`s far. Han hadde da i ca 30 år drevet et begravelsesbyrå der han også har solgt gravsteiner som agent for andre steinhuggeri i alle disse årene. Etter å ha sett hvor dyrt begravelser og gravsteiner hadde blitt over en årrekke, ville han gjøre gravsteinen billigere for pårørende.

Etter å ha vært på reise i Kina fikk han se hvor god kvalitet det var på steinen som ble levert derfra. Han ble imponert over hvor dyktige håndverkere de var, og hvor nøye de var på at det de leverte hadde best mulig kvalitet. Den fabrikken vi bruker er en stor leverandør av gravsteiner til det europeiske og australske markedet. Han bestemte seg da for å satse på import av gravsteiner som halvfabrikat, for så å ferdigstille dem her, og så selge dem direkte til kundene uten det fordyrende mellomleddet som agentene er.

Vi får da direkte kontakt med kundene våre, og vi er selv ansvarlig for at kunden er fornøyd. Ved å gjøre det på denne måten har vi sluppet å investere i store dyre maskiner og mange ansatte, samt at vi slipper å betale dyr provisjon til agenter som selger steinene for oss. I tillegg har vi som en av få gravsteinleverandører, opprettet en nettbutikk, noe som har ført til reduserte administrasjonskostnader.

Vi bruker kun førsteklasses stein som er beregnet for norske forhold og som bearbeides av dyktige fagfolk.
Vi har stort fokus på å levere gravsteiner av høy kvalitet, gi god service, samt å være en av landets billigste leverandører av gravstein. Dette har gjort at vi i dag er en av landets ledende gravsteinleverandører, noe vi også har som mål å være i årene fremover.

Dersom dere ønsker å se på vårt utvalg før dere bestiller, så er det bare å komme innom. Vi har alle våre modeller utstilt i vårt lokale.
Ønsker dere bistand til ettergravering på en stein så er det bare å ta kontakt.

Nyimportert stein

Tre til fire ganger i året mottar vi containere med gravsteiner som kommer fra vår leverandør i Kina. Gravsteinene kommer da som halvfabrikat. Gravsteinene blir da pakket ut og plassert i vår utstilling i våre lagerlokaler.Etter hvert som vi mottar bestillinger på gravsteiner fra våre kunder blir de aktuelle gravsteinene hentet fra utstillingen for så å bli tatt inn i produksjonen. Det som da gjøres er å legge gravsteinene på arbeidsbord som går på hjul.

I produksjon

Gravsteinene blir da fraktet inn til første ledd i produksjonen. Her blir gravsteinene klargjort for sandblåsing, evt feste av bronsebokstaver. Her lages den tekst og eventuelt ornamenter som skal på gravsteinene. Dette gjøres i hovedsak på data. Etter litt tilpasning til gravsteinene kjøres tekstene ut på en tykk folie som festes på gravsteinene.Når denne jobben er gjort trilles gravsteinene inn til neste fase i produksjonen, sandblåsing. Sandblåseren blåser sand under trykk over de tekstene som skal være på gravsteinene, slik at teksten kommer inn i gravsteinene.

Etter at gravsteinene er ferdig sandblåst, trilles gravsteinene videre til siste fase i produksjonen. Her legges det lakk eller gull i bokstavene og eventuelt ornamentene. I tillegg festes det på eventuelle bronsedekor, lykter og lignende på gravsteinene. Når denne jobben er gjort, er gravsteinene ferdig og klar for levering.

Klar for levering

Dersom det fortsatt er vinter ute, og det ikke kan monteres gravstein p.g.a. snø og tele, blir gravsteinene pakket og lagret i containere. Når det så blir vår og klart for montering på kirkegårdene blir gravsteinene sendt til de aktuelle kirkegårdene.

Det er derfor ikke noe i veien for å bestille gravstein om vinteren selv om den ikke kan monteres da. Kundene vil da få gravsteinene tidlig på våren, og slipper å vente til langt utpå sommeren før gravsteinene kommer på plass. Dersom det ikke er vinter ute, og gravsteinene dermed kan monteres med en gang de er ferdig produsert, blir gravsteinene pakket og sendt til de aktuelle kirkegårdene så snart de er ferdig produsert.

Meny